Categories Menu

Wintersport Montafon

Montafon ligt in Vorarlberg en is een rustige, maar extreem sneeuwzekere regio in Oostenrijk. Het skigebied bestaat uit meerdere gebieden waarvan Silvretta Nova het bekendste skigebied is. Het kleine Gargellen is waarschijnlijk het bekendste dorp in de Montafon regio. Landal heeft daar namelijk een groot vakantiepark, direct aan de piste..

Wintersporten in Skigebied Montafon

Montafon is een populaire wintersportbestemming die door veel Nederlandse wintersportfans wordt bezocht. En dat is niet gek want het 188 kilometer grote skigebied is behoorlijk veelzijdig. Zo zijn er maar liefst 106 pistekilometers blauw gemarkeerd. Dat is een behoorlijk aantal en dat maakt dit gebied ook uitermate geschikt voor onervaren snowboarders en skiers. Ook voor 50 plussers is dit een groot pluspunt.

Verder bestaat het skigebied Montafon uit 70 kilometer rode afdaling en 12 kilometer zwarte afdaling.

De in totaal 61 skiliften in dit skigebied zijn als volgt onder verdeeld:
  • Cabineliften en gondels: 17
  • Stoeltjesliften: 26
  • Sleepliften: 18.
Al met al zijn er weinig wachtrijen in het skigebied van Montafon.

Met een hoogste punt van 2400 meter reikt het skigebied van Montafon hoger dan gemiddeld. Montafon zelf ligt op 650 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Montafon word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.