Categories Menu

Wintersport Lungau

Lungau is onontdekt gebied voor Nederlandse wintersporters. Het gebied omvat een aantal kleine, gemoedelijke dorpen. Lungau ligt in Salzburgerland vlakbij het bekende Obertauern. Het ligt midden in een groot natuur gebied.

Sneeuwzeker skigebied Lungau

Het skigebied van Lungau reikt tot 2360 meter. Hierdoor is het een uitermate sneeuwzeker skigebied. Je kunt tussen december en aanvang april prima skien op de 143 kilometer afdaling die het skigebied bevat. Deze 143 kilometer zijn zo ingedeeld dat iedereen zijn eigen favoriete afdaling kan vinden in dit skigebied. Er zijn 64 kilometer afdaling rood gemarkeerd, 52 kilometer blauw gemarkeerd en 27 kilometer als zwarte afdaling gemarkeerd in Lungau. Het liftenaanbod in het skigebied Lungau is modern te noemen. De 28 liften zijn nieuwe of pas gemoderniseerd. Het liftenaanbod is als volgt onderverdeeld:
  • Sleepliften: 10 stuks
  • Stoeltjesliften: 12 stuks
  • Cabineliften: 6 stuks


Details van skigebied Lungau

Lungau ligt op 1031 kilometer rijden van utrecht. Het plaatsje ligt op 1075 meter en is goed bereikbaar met de auto.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Lungau word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.