Categories Menu

Wintersport Uderns

Uderns ligt in het Zillertal tezamen met plaatsen als Gerlos, Mayrhofen en Fugen. Deze plaatsen zijn allen te bereiken. Uderns ligt op 550 meter hoogte met 145 km aan pistes dicht in de buurt. Het hele Zillertal bestaat totaal uit 577 km aan pistes.

Wintersporten in Skigebied Uderns

Uderns is een populaire wintersportbestemming die door veel Nederlandse wintersportfans wordt bezocht. En dat is niet gek want het 620 kilometer grote skigebied is behoorlijk veelzijdig. Zo zijn er maar liefst 152 pistekilometers blauw gemarkeerd. Dat is een behoorlijk aantal en dat maakt dit gebied ook uitermate geschikt voor onervaren snowboarders en skiers. Ook voor 50 plussers is dit een groot pluspunt.

Verder bestaat het skigebied Uderns uit 381 kilometer rode afdaling en 87 kilometer zwarte afdaling.

De in totaal 177 skiliften in dit skigebied zijn als volgt onder verdeeld:
  • Cabineliften en gondels: 26
  • Stoeltjesliften: 69
  • Sleepliften: 82.
Al met al zijn er weinig wachtrijen in het skigebied van Uderns.

Kenmerken van het skigebied

  • Hoogte Uderns: 550 meter
  • Hoogte skigebied: 550-3250 meter
  • Hoogste plek in skigebied: 3250 meter

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Uderns word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.