Categories Menu

Wintersport Stumm

In het Zillertal ligt wintersport Stumm. Dit gebied omvat onder andere plaatsen als Mayrhofen, Fugen en Gerlos. Het gebied bestaat uit een totaal aan 149 km pistes waarvan 149 km blauw, 346 km rood en 82 km zwart. Daarnaast is er nog eens 150 km aan langlaufloipen in de regio.

Het skigebied van Stumm

Wintersporten in Stumm is afwisselend en veelzijdig. De 620 kilometer piste in het skigebied zijn onderverdeel in 152 km blauwe piste, 381 km rode piste en 87 km zwarte piste. De pistes in het skigebied van Stumm zijn over het algemeen breed en liggen deels onder de boomgrens. Hierdoor kun je er ook met slecht weer prima snowboarden en skien.

Doordat er 152 km blauwe piste, 381 km rode piste en 87 km zwarte piste aanwezig zijn in het skigebied is het zowel geschikt voor wintersporters die rustig aan willen doen, als voor cracks.

In skigebied %PLAATS zijn er 177 liften. Deze skiliften zijn als volgt verdeeld:
  • Ankerliften - 82.
  • Stoeltliften - 69
  • Kabineliften - 26
Door de grote hoveelheid liften en doordat de meeste liften een groete capaciteit hebben zijn er weinig wachtrijen in het skigebied van Stumm en hoef je met weinig wacthttijd rekening te houden.

Met een hoogste punt van 3250 meter reikt het skigebied van Stumm hoger dan gemiddeld. Stumm zelf ligt op 550 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Stumm word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.