Categories Menu

Wintersport st. Johann in Tirol

St. Johann in Tirol is een rustiek en sfeervol dorp met een deels autovrije stadskern. Het biedt aan ieder wat wils. Naast het skieen biedt het dorp ook wandelmogelijkheden in het oude centrum. Er zijn 75 km langlaufloipen in de regio.

Topskigebied st. Johann in Tirol

Het topskigebied st. Johann in Tirol is uitermate populair bij Nederlandse wintersporters. En wordt door zowel gezinnen, als vriendengroepen goed bezocht. Het is lekker goed bereikbaar. De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is 925 kilomeeter. En het 189 kilometer grote skigebied is uitermate afwisselend. Van de 189 pistekilometer zijn er maar liefst 60 pistekilometers blauw gemarkeerd. Mede hierdoor is het een perfecte bestemming voor families en kinderen.

Daarnaast omvat het skigebied st. Johann in Tirol uit 104 kilometer aan rode afdalingen en 25 kilometer aan zwarte afdalingen.

In totaal zijn er in dit skigebied 56 ski liften. Daarvan is een klein deel sleeplift namelijk: 33. Er zijn ook nog eens 18 stoeltjes liften en 5 kabineliften. De meeste liften zijn de afgelopen jaren vernieuwd waardoor st. Johann in Tirol beschikt over een modern skigebied. Met een hoogste punt van 2020 meter reikt het skigebied van st. Johann in Tirol hoger dan gemiddeld. st. Johann in Tirol zelf ligt op 600 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals st. Johann in Tirol word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.