Categories Menu

Wintersport Solden

Wintersport Solden is een van de bekendste wintersportplaatsen met bijna 40 supermoderne liftinstallaties. Naast de uitstekende skimogelijkheden is het een zeer gezellige plaats met een goede apres-ski reputatie en er zijn regelmatig bijzondere festiviteiten. Door de gletsjer kan er vrijwel het hele seizoen geskied worden.

Details van skigebied Solden

Dit skigebied is erg populair bij wintersporters van over de hele wereld. Je vindt er natuurlijk Nederlanders, Oostenrijkers en Duitsers, maar ook Denen, Zweden en Britten komen hier graag. De laatste jaren zie je ook steeds meer Kroatische en Poolse wintersporters in Solden. Dat is niet zo gek want het 146 kilometer grote skigebied is een lust voor iedere skier en boarder.

Van deze 146 pistekilometers zijn er 70 blauw, 45 zijn er rood en 31 zijn er zwart. Vandaar de populariteit van het skigebied van Solden.

Het liftenaanbod in het skigebied Solden is modern te noemen. De 33 liften zijn nieuwe of pas gemoderniseerd. Het liftenaanbod is als volgt onderverdeeld:
  • Sleepliften: 9 stuks
  • Stoeltjesliften: 16 stuks
  • Cabineliften: 8 stuks


Solden ligt op 1344 meter. Het hoogste punt in het skigebied Solden is 3249 meter. Mede hierdoor kun je lange afdalingen maken op de pistes van Solden.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Solden word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.