Categories Menu

Wintersport Scheffau am Wilden Kaiser

Scheffau is een rustig dorp met een modern winkelcentrum. Vanuit wintersport Scheffau zijn de pistes van het gebied Wilder Kaiser goed te bereiken. Dit gebied bestaat uit 230 km pistes met 88 km blauw, 120 km rood en 22 km zwart. Er zijn 165 km aan langlaufloipen in de omgeving.

Scheffau am Wilden Kaiser en het skigebied

Scheffau am Wilden Kaiser heeft een leuk skigebied waar je voor ieder wat wils kunt vinden. Er zijn 108 kilometer aan blauwe afdalingen te vinden. Ideaal voor beginnende skiers, kinderen en mensen die het rustig aan willen doen op de skipiste. 120 kilometer piste is gemarkeerd als een rode piste. Deze zijn wat moeilijker, maar ook voor de meeste wintersporters nog prima om vanaf te glijden. Voor de experts op het gebied van ski en snowboard wordt er in Scheffau am Wilden Kaiser ook nog eens 22 kilometer zwarte piste geprepareerd.

Het liftenaanbod in het skigebied Scheffau am Wilden Kaiser is modern te noemen. De 93 liften zijn nieuwe of pas gemoderniseerd. Het liftenaanbod is als volgt onderverdeeld:
  • Sleepliften: 45 stuks
  • Stoeltjesliften: 38 stuks
  • Cabineliften: 10 stuks


Scheffau am Wilden Kaiser ligt op een hoogte van 704 meter. Het hoogste punt in het skigebied is 1982 meter. Mede hierdoor kun je lange afdalingen maken op de pistes van Scheffau am Wilden Kaiser.

Piste info Scheffau am Wilden Kaiser

Zwarte piste: 22 km

Rode piste: 120 km

Blauwe piste: 108 km
Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Scheffau am Wilden Kaiser word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.