Categories Menu

Wintersport Saalbach

Saalbach is een mondaine wintersportplaats met een fantastische sfeer, het gezellige Hinterglemm ligt daar net boven. Beide dorpen zijn zowel door middel van pistes als de skibus met elkaar verbonden. U vindt hier meer dan 50 restaurants, een aantal waar men in Saalbach erg trots op is. Er zijn zelfs twee bekroonde skihutten, Backstattlalm en Hinterhagalm, die zeker uw bezoekje meer dan waard zijn. Natuurlijk zijn er ook enorm veel gezellige bars en discotheken waar het tot in de late uurtjes doorgaat. Niet voor niets staat Saalbach-Hinterglemm bekend om zijn lange nachten. Ook voor een sportieve apres-ski kunt u hier prima terecht in het overdekte zwembad, op de kunstijsbaan of op de tennis- en squashbanen. Zelfs paragliden behoort tot de mogelijkheden. Kortom Saalbach is de place to be, in de winter.

Wintersport in Saalbach

Saalbach heeft een aantrekkelijk skigebied dat geschikt is voor families, beginnend skiers of snowboarders en voor cracks. Er zijn vanzelfsprekend blauwe pistes voor kinderen en de ouderen van dagen, rode pistes voor de wat betere boarders en skiers en vanzelfspreken zijn er ook nog een paar zwarte pistes. Er zijn in het skigebied de volgende piste kilometers te vinden:
  • 90 km blauwe afdaling/il>
  • 95 km rode afdaling
  • 15 km zwarte afdaling
De veelal brede pistes maken dit skigebied geschikt voor elk type wintersporter.

Van de 57 liften in het skigebied van Saalbach zijn er 16 een sesselbahn (stoeltjeslift). 16 van de 57 liften in het skigebied zijn Cabinebahn (gondels) en er zijn ook nog eens 25 sleepliften.

De besneeuwde toppen van het skigebiet van Saalbach reiken tot wel 2100 meter. Het dorpje zelf ligt op 1000 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Saalbach word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.