Categories Menu

Wintersport Neustift

Neustift is een gemoedelijk bergdoprje gelegen in het midden van het Stubaital. Het skigebied is ideaal voor beginners. Gevorderde skieers kunnen prima terecht op de nabijgelegen gletsjer. Ook kan er in wintersport Neustift volop gewandeld worden.

Neustift en het skigebied

Neustift heeft een leuk skigebied waar je voor ieder wat wils kunt vinden. Er zijn 16 kilometer aan blauwe afdalingen te vinden. Ideaal voor beginnende skiers, kinderen en mensen die het rustig aan willen doen op de skipiste. 15 kilometer piste is gemarkeerd als een rode piste. Deze zijn wat moeilijker, maar ook voor de meeste wintersporters nog prima om vanaf te glijden. Voor de experts op het gebied van ski en snowboard wordt er in Neustift ook nog eens 1 kilometer zwarte piste geprepareerd.

In Neustift zijn er 20 skiliften. Voor ieder is er wat wils in dit gebied. Zo zijn er nog 14 ouderwetse sleepliftjes. Zijn er 3 moderne kabinebanen en ook nog eens 3 sesselbahnliften.

Het skigebied van Neustift is over het algemeen relatief sneeuwzeker. Het dorp zelft ligt op 982 meter boven zeeniveau. Het hoogste punt in het skigebied is 3210 meter boven zeeniveau.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Neustift word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.