Categories Menu

Wintersport Mittersill

Mittersill is een klein authentiek stadje met vele mogelijkheden. Het ligt nabij Kitzbuhel en daarmee kun je skieen in het gebied Europa Sportregion. Wintersport Mittersill is uitermate geschikt voor langlaufers.

Details van skigebied Mittersill

Dit skigebied is erg populair bij wintersporters van over de hele wereld. Je vindt er natuurlijk Nederlanders, Oostenrijkers en Duitsers, maar ook Denen, Zweden en Britten komen hier graag. De laatste jaren zie je ook steeds meer Kroatische en Poolse wintersporters in Mittersill. Dat is niet zo gek want het 145 kilometer grote skigebied is een lust voor iedere skier en boarder.

Van deze 145 pistekilometers zijn er 59 blauw, 66 zijn er rood en 20 zijn er zwart. Vandaar de populariteit van het skigebied van Mittersill.

Het liftenaanbod in het skigebied Mittersill is modern te noemen. De 52 liften zijn nieuwe of pas gemoderniseerd. Het liftenaanbod is als volgt onderverdeeld:
  • Sleepliften: 17 stuks
  • Stoeltjesliften: 28 stuks
  • Cabineliften: 7 stuks


Mittersill ligt op een hoogte van 800 meter. Het hoogste punt in het skigebied is 2000 meter. Mede hierdoor kun je lange afdalingen maken op de pistes van Mittersill.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Mittersill word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.