Categories Menu

Wintersport Kirchberg

Wintersport Kirchberg ligt in het Brixental. Het dorp wordt door veel Nederlanders bezocht. Er zijn veel leuke uitgaansgelegenheden en er worden veel activiteiten georganiseerd. Ook het skie├źn is er erg in trek. Wintersport Kirchberg ligt in de Kitzbuheler Alpen met 145 km pistes waarvan 59 km blauw, 66 km rood en 20 km zwart. De beroemde Hahnenkamm piste is een piste met naam.

Het uitgebreide skigebied van Kirchberg

Het uitgebreide skigebied van Kirchberg biedt mogelijkheid om te skien vanaf 2000 meter (top) tot 800 meter (dal) beschikt in totaal over ruim 145 kilometer aan besneeuwde hellingen. Een deel daarvan wordt met kunstsneeuw bespoten zodat Kirchberg een sneeuwzekere bestemming is. Het skigebied is onderverdeeld in 20 kilometer aan zwarte pistes voor de experts, 66 kilometer aan rode piste voor iedereen en 59 kilometer blauwe piste voor de wintersporters die het rustig aan willen doen.

Van de 52 liften in het skigebied van Kirchberg zijn er 28 een sesselbahn (stoeltjeslift). 7 van de 52 liften in het skigebied zijn Cabinebahn (gondels) en er zijn ook nog eens 17 sleepliften.

Het skigebied van Kirchberg is over het algemeen relatief sneeuwzeker. Het dorp zelft ligt op 800 meter boven zeeniveau. Het hoogste punt in het skigebied is 2000 meter boven zeeniveau.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Kirchberg word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.