Categories Menu

Wintersport Kaltenbach

Kaltenbach kent een centrale ligging in het grote skigebied Zillertal waarin ook plaatsen als Fugen, Hochfugen, Mayrhofen en Gerlos liggen. Wintersport Kaltenbach ligt in het dal en het skigebied is geschikt voor vooral beginners en families. De top van het skigebied ligt op 2400 meter.

Details van skigebied Kaltenbach

Dit skigebied is erg populair bij wintersporters van over de hele wereld. Je vindt er natuurlijk Nederlanders, Oostenrijkers en Duitsers, maar ook Denen, Zweden en Britten komen hier graag. De laatste jaren zie je ook steeds meer Kroatische en Poolse wintersporters in Kaltenbach. Dat is niet zo gek want het 620 kilometer grote skigebied is een lust voor iedere skier en boarder.

Van deze 620 pistekilometers zijn er 152 blauw, 381 zijn er rood en 87 zijn er zwart. Vandaar de populariteit van het skigebied van Kaltenbach.

Het liftenaanbod in het skigebied Kaltenbach is modern te noemen. De 177 liften zijn nieuwe of pas gemoderniseerd. Het liftenaanbod is als volgt onderverdeeld:
  • Sleepliften: 82 stuks
  • Stoeltjesliften: 69 stuks
  • Cabineliften: 26 stuks


550 meter is de hoogte van het dorp Kaltenbach. 3250 meter is het hoogste punt in het skigebied.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Kaltenbach word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.