Categories Menu

Wintersport Itter

Itter is een landelijk dorpje in het dal. Het dorpje maakt deel uit van het gebied Wilder Kaiser/ Brixental waaronder ook dorpen als Soll, Brixen, Ellmau, Itter, Scheffau en Going deel vanuit maken. Als het weer mee zit en alle gebieden besneeuwd zijn is het mogelijk met een skipas en zonder de skis af te doen van dal tot dal door de zeven dorpen te trekken. De langste afdaling in het gebied is 8 km en eindigt in Itter.

Skigebied Itter

Het skigebied van Itter is geschikt voor alle doelgroepen. Je vindt er vanzelfsprekend blauwe pistes voor beginnende wintersporters, rode pistes voor mee gevorderede skiers en natuurlijk en ook zwarte afdalingen voor de echte cracks. De pistekilometers van het skigebied van Itter zijn als volgt verdeeld: Er zijn 108 kilo meter blauwe pistes, 120 kilo mete rode pistes en ook nog 22 kilo meter zwarte afdalingen. Al met al een heerlijk skigebiet om lekker in rond te toeren. Er is de afgelopen jaren flink geinvesteerd in Itter. Het skigebied van Itter heeft mede daardoor een modern aanbod aan skiliften. Het grootste aantal liften in het skigebied zijn de stoelenliften. Hiervan zijn er 38. Daarnaast is er ook een aantal gondels. Namelijk 10 gondelliften. Er zijn ook nog eens 45 sleep liftjes.

Met een hoogste punt van 1982 meter reikt het skigebied van Itter hoger dan gemiddeld. Itter zelf ligt op 704 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Itter word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.