Categories Menu

Wintersport Hochsolden

De wintersportplaatsjes Solden, Obergurgl, Langenfeld, Sautens en Otz liggen samen met wintersport Hochsolden in het Oztal. Wintersport Hochsolden is gelegen op 2090 meter en is geheel op skieers ingesteld met een aantal uitstekende accomodaties vrijwel op de piste. Het gebied bestaat uit 301 km met uiterst gevarieerde afdalingen. Wintersport Hochsolden is tezamen met de nabijgelegen plaatsen sneeuwzeker.

Wintersporten in Skigebied Hochsolden

Hochsolden is een populaire wintersportbestemming die door veel Nederlandse wintersportfans wordt bezocht. En dat is niet gek want het 191 kilometer grote skigebied is behoorlijk veelzijdig. Zo zijn er maar liefst 63 pistekilometers blauw gemarkeerd. Dat is een behoorlijk aantal en dat maakt dit gebied ook uitermate geschikt voor onervaren snowboarders en skiers. Ook voor 50 plussers is dit een groot pluspunt.

Verder bestaat het skigebied Hochsolden uit 99 kilometer rode afdaling en 29 kilometer zwarte afdaling.

Er zijn in totaal 49 skiliften in dit skigebied en deze zijn als volgt onder verdeeld:
  • Cabine liften : 9
  • Sleep liften: 15.
  • Stoel liften: 25


Hochsolden lift op 1377 meter en de hoogste top in het skigebied is 3249 . De meeste pistes bevinden zich net onder of net boven de boomgrens.





Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Hochsolden word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.