Categories Menu

Wintersport Hinterglemm

Hinterglemm is gelegen in het beste skigebied van Oostenrijk. Samen met Saalbach en Leogang vormen zij het skicircus. Wintersport Hinterglemm biedt daarom volop mogelijkheden, voor zowel beginners als gevordenen. Elke dag kunt u skieen zonder op dezelfde plaats weer uit te komen. Het gebied bestaat namelijk uit 200 km pistes, 7 cabinelifte, 14 stoeltjesliften en 34 sleepliften. Ook de apres ski is in dit gebied uitstekend te noemen.

Het uitgebreide skigebied van Hinterglemm

Het uitgebreide skigebied van Hinterglemm biedt mogelijkheid om te skien vanaf 2100 meter (top) tot 1000 meter (dal) beschikt in totaal over ruim 200 kilometer aan besneeuwde hellingen. Een deel daarvan wordt met kunstsneeuw bespoten zodat Hinterglemm een sneeuwzekere bestemming is. Het skigebied is onderverdeeld in 15 kilometer aan zwarte pistes voor de experts, 95 kilometer aan rode piste voor iedereen en 90 kilometer blauwe piste voor de wintersporters die het rustig aan willen doen.

De in totaal 57 skiliften in dit skigebied zijn als volgt onder verdeeld:
  • Cabineliften en gondels: 16
  • Stoeltjesliften: 16
  • Sleepliften: 25.
Al met al zijn er weinig wachtrijen in het skigebied van Hinterglemm.

1000 meter is de hoogte van het dorp Hinterglemm. 2100 meter is het hoogste punt in het skigebied.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Hinterglemm word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.