Categories Menu

Wintersport Going

Going ligt op 800 meter in het skigebied Wilder Kaiser-Brixental. Bij het dorp is totaal 173 km aan piste waarvan 66 km blauw, 91 km rood en 16 km zwart. De apres ski is in dit dorp matig maar hiervoor kan met vooral in buurtplaatsjes Hopfgarten, Soll en Ellmau. Wintersport Going biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelaars.

Topskigebied Going

Het topskigebied Going is uitermate populair bij Nederlandse wintersporters. En wordt door zowel gezinnen, als vriendengroepen goed bezocht. Het is lekker goed bereikbaar. De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is 899 kilomeeter. En het 250 kilometer grote skigebied is uitermate afwisselend. Van de 250 pistekilometer zijn er maar liefst 108 pistekilometers blauw gemarkeerd. Mede hierdoor is het een perfecte bestemming voor families en kinderen.

Daarnaast omvat het skigebied Going uit 120 kilometer aan rode afdalingen en 22 kilometer aan zwarte afdalingen.

Liften in skigebied Going

Het wintersportgebied van Going omvat een gebied van 250 kilometer. Dit wordt ontsloten door 45 sleepliften, 38 stoelliften en 10 cabineliften. In totaal zijn er 93 skiliften in Going. Mede hierdoor zijn er nauwelijks wachttijden bij de liften in het skigebied van Going. De besneeuwde toppen van het skigebiet van Going reiken tot wel 1982 meter. Het dorpje zelf ligt op 704 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Going word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.