Categories Menu

Wintersport Fusch

Fusch ligt in het skigebied Europa Sportregion, op zo 10 km van Zell am See. Wintersport Fusch is een klein dorpje waar met name de beginnende skieer de eerste dagen in alle rust kan oefenen.

Topskigebied Fusch

Het topskigebied Fusch is uitermate populair bij Nederlandse wintersporters. En wordt door zowel gezinnen, als vriendengroepen goed bezocht. Het is lekker goed bereikbaar. De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is 970 kilomeeter. En het 130 kilometer grote skigebied is uitermate afwisselend. Van de 130 pistekilometer zijn er maar liefst 56 pistekilometers blauw gemarkeerd. Mede hierdoor is het een perfecte bestemming voor families en kinderen.

Daarnaast omvat het skigebied Fusch uit 49 kilometer aan rode afdalingen en 25 kilometer aan zwarte afdalingen.

Er is de afgelopen jaren flink geinvesteerd in Fusch. Het skigebied van Fusch heeft mede daardoor een modern aanbod aan skiliften. Het grootste aantal liften in het skigebied zijn de stoelenliften. Hiervan zijn er 14. Daarnaast is er ook een aantal gondels. Namelijk 12 gondelliften. Er zijn ook nog eens 28 sleep liftjes.

Het skigebied van Fusch reikt 3029m. Fusch zelft ligt op 760m. En is door de ligging meer dan gemiddeld sneeuwzeker. Zeker in de maanden januari en februari.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Fusch word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.