Categories Menu

Wintersport Fugen

Samen met Hochfugen vormt wintersport Fugen een skigebied van 166 km piste. Het gebied Zillertal, waar wintersport Fugen in ligt, heeft vooral pistes van de lichte tot de middelzware categorie. Wintersport Fugen biedt ook veel mogelijkheden voor langlaufers. Verder biedt de plaats een gezellige apres-ski.

Fugen is een gemoedelijk klein dorpje in het Zillertal. Het ligt aan het begin van dit mooie brede dal. Het Zillertal is een populaire bestemming voor Nederlandse wintersporters. Fugen, en haar skigebied Spieljoch, zijn daarentegen erg rustig en gemoedelijk.

Het is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen, families en opa's en oma's.

Bekijk alle appartementen in Fugen

Sneeuwzeker skigebied Fugen

Het skigebied van Fugen reikt tot 3250 meter. Hierdoor is het een uitermate sneeuwzeker skigebied. Je kunt tussen december en aanvang april prima skien op de 620 kilometer afdaling die het skigebied bevat. Deze 620 kilometer zijn zo ingedeeld dat iedereen zijn eigen favoriete afdaling kan vinden in dit skigebied. Er zijn 381 kilometer afdaling rood gemarkeerd, 152 kilometer blauw gemarkeerd en 87 kilometer als zwarte afdaling gemarkeerd in Fugen. Fugen beschikt over een grote diversiteit aan liften. Je vind er ankerliftjes, stoeltesliften en natuurlijk ook cabineliften. In totaal zijn er in het skigebied van Fugen 177 liften te vinden. Hiervan zijn er 82 ankerliftjes, 63 stoeltjesliften en 26 cabineliften. Deze liften brengen je tussen 550 meter en 3250 meter.

De besneeuwde toppen van het skigebiet van Fugen reiken tot wel 3250 meter. Het dorpje zelf ligt op 550 meter.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Fugen word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.