Categories Menu

Wintersport Ellmau

Ellmau maakt samen met Soll, Hopfgarten, Itter, Brixen en Going deel uit van het wintersportgebied Wilder Kaiser/ Brixental. Vanuit wintersport Ellmau ontsluit de Hartkaiserbahn een gebied, geschikt voor elke categorie skieer. Ook voor langlaufers zijn er genoeg mogelijkheden. De apres-ski is in wintersport Ellmau goed te noemen.

Topskigebied Ellmau

Het topskigebied Ellmau is uitermate populair bij Nederlandse wintersporters. En wordt door zowel gezinnen, als vriendengroepen goed bezocht. Het is lekker goed bereikbaar. De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is 899 kilomeeter. En het 250 kilometer grote skigebied is uitermate afwisselend. Van de 250 pistekilometer zijn er maar liefst 108 pistekilometers blauw gemarkeerd. Mede hierdoor is het een perfecte bestemming voor families en kinderen.

Daarnaast omvat het skigebied Ellmau uit 120 kilometer aan rode afdalingen en 22 kilometer aan zwarte afdalingen.

Er is de afgelopen jaren flink geinvesteerd in Ellmau. Het skigebied van Ellmau heeft mede daardoor een modern aanbod aan skiliften. Het grootste aantal liften in het skigebied zijn de stoelenliften. Hiervan zijn er 38. Daarnaast is er ook een aantal gondels. Namelijk 10 gondelliften. Er zijn ook nog eens 45 sleep liftjes.

Ellmau ligt op 704 meter. Het hoogste punt in het skigebied Ellmau is 1982 meter. Mede hierdoor kun je lange afdalingen maken op de pistes van Ellmau.

Welkom op wintersport-facts.nl

Welkom op http://www.wintersport-facts.nl. Op deze site vind je informatie over diverse skigebieden in o.a. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie en Tjechie.

Bij elke wintersport plaats of gebied, zoals Ellmau word duidelijk aan gegeven hoeveel kilometer pistes er zijn, hoeveel en wek skiliften er zijn. En natuurlijk ook de hoogte van het desbetreffende wintersport gebied of plaats. Tevens vind je op de pagina’s met skigebieden en plaatsen een google maps kaartje waar mee je de omgeving van je favoriete wintersport plaats kunt verkennen.

Kortom alles wat je over jou favoriete wintersport bestemming wilt weten.